Loading color scheme

A Magyar Emlékezet Kulturális Egyesület megalakulását követően számos koncertet szervezett. Ennek egy része megemlékező előadás volt, amely valamely esemény, illetve neves személy évfordulójára jött létre (Répásy Györgyi, Dr. Fedor József, Martin Luther King emlék koncert stb.), másik része pedig Benda Gábor zenei projektjeinek megvalósítása, mely projektek során Benda Gábor kompozíciói hangzanak el szóló zongorán, vagy zenekari kísérettel.

Gyóni Géza: Csak egy éjszakára... - Gáti Oszkár

 

Csak egy éjszakára küldjétek el őket; A pártoskodókat, a vitézkedőket. Csak egy éjszakára: Akik fent hirdetik, hogy - mi nem felejtünk, Mikor a halálgép muzsikál felettünk; Mikor láthatatlan magja kél a ködnek, S gyilkos ólom-fecskék szanaszét röpködnek...

Babits Mihály: Miatyánk - Gáti Oszkár

Miatyánk ki vagy a mennyekben, harcokban, bünökben, szennyekben, rád tekint árva világod: a te neved megszenteltessék, a te legszebb neved: Békesség! Jöjjön el a te országod. Véres a földünk, háboru van, kezed sujtását sejtjük, uram, s mondjuk, de nyögve, szomoruan, - add hogy mondhassuk könnyebben -: Legyen meg a te akaratod!