Loading color scheme

Egyesületünk az elmúlt évtizedben számos kulturális projektet valósított meg, melyek során műfajtól függetlenül az európai antik-zsidó-keresztény hagyomány értékeinek ápolása állt tevékenysége középpontjában. Legyen szó zenei rendezvényről, kiállításról, emléktábla állításról, ennek az értékvilágnak a hirdetése, széles körben való terjesztése határozta meg működését, formálta és identifikálta szellemiségét.

Ennek mentén cselekvéseink két fő csoportra bonthatók: a klasszikus- és könnyűzene széles körben való terjesztése és olyan módon való interpretálása, amely műfaji korlátok nélkül hoz létre könnyen befogadható kulturális produkciókat fiatalok és hátrányos helyzetűek számára is, elsődlegesen népművelési, oktatási, nemzeti és vallási tematikájú kulturális események szervezésén keresztül.

 

Tudjon meg többet...
Jézus története

"Vasárnap a fóti Szeplőtelen Fogantatás templomban adja elő legújabb, Jézus története című saját szerzeményét Benda Gábor zongoraművész. A zenész a lapunknak adott interjúban beszélt a templomi koncertek hangulatáról, fogadtatásáról, a művészek felelősségéről, valamint arról is, mi inspirálja zeneszerzés során."

Közösségteremtő társadalmi élmény

"Benda Gábor egészen fiatal gyerekként kezdett el zongorázni, ami nem is csoda, hiszen családjában a zenetanulás tradicionálisnak számított. Azt azonban a mai napig nem tudta még megfejteni, hogy a kezdetekkor a zongora választotta őt, vagy fordítva. Tény azonban, hogy nagyszerű lehetőségnek tartja az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezését, hogy templomokban, szakrális helyszíneken tartsanak a zenészek, zenekarok koncerteket országszerte"

Benda Gábor
Benda Gábor
A művészet ereje

"Jézus életének főbb állomásai már rengeteg művészt megihlettek. Benda Gábor zongoraművészt is ezek az események inspirálták új művének a megírására, amelyet egy koncertsorozat keretén belül szeretne bemutatni. Első alkalommal vasárnap 19 órától lesz hallható a Fóti Szeplőtelen Fogantatás Templomban"